O KNJIGI

V letu 2021 smo praznovali 300. obletnico rojstva Petra Pavla Glavarja. Knjiga je sinteza že znanega o Glavarjevem življenju, hkrati pa tudi opis življenjskih razmer v 18. stoletju. V njej je prvič objavljena podrobna časovnica Glavarjevega življenja in pregledno opisani njegovi stiki z habsburškim dvorom. Prispevki obravnavajo njegovo prizadevanje na področju šolstva, pastorale, gospodarstva in dobrodelnosti. Posebej je predstavljena Glavarjeva rejniška družina in njegovo delo za širjenje čebelarskega znanja. V knjigi so predstavljeni takratni zemljevidi in še ohranjena Glavarjeva dediščina.

12 avtorjev je v 15 poglavjih in na skupno 213 straneh opisalo življenje naših prednikov v 18. stoletju in predstavilo marsikatero podrobnost o delovanju Petra Pavla Glavarja. Knjiga vsebuje čez 400 nožnih opomb in je opremljena s 60 slikami
Elektronska knjiga bralcu omogoča s hiperpovezavami ogled 50 izvirnih dokumentov.
 
 
UVOD V IZPOSOJO
 
Kratka video navodila za branje knjige na osebnem računalniku.
Bi brali na mobitelu? Navodila za Android ali za iOS.

 

KORAKI IZPOSOJE

  1. korak: Članstvo v splošni knjižnici Franceta Balantiča Kamnik ali v Mestni knjižnici Ljubljana. Vedeti morate svojo številko članske izkaznice.
  2. korak: Pridobitev gesla za elektronsko poslovanje s knjižnico: podaljšanje, rezervacija knjižničnega gradiva, medknjižnična izposoja, urejanje opozoril ob poteku izposoje,… Če gesla še imate, to enostavno uredite na spletnem naslovu.
  3. korak: Prijava v sistem Biblos
  4. korak: V iskalnik spletne strani Biblos vnesete besede: “Nepoznani Glavar
  5. korak: Izberite: “Izposodi
  6. korak: Naložitev programa za branje – Za samo branje potrebujete imeti na računalniku naložen program Adobe Digital Editions. Ta program si naložite in si ga registrirate po korakih na spletni strani.
  7. korak: Odprtje dokumenta – Na računalniku, v mapi “Prenosi” poiščite dokument z imenom 9789619149867. Še dvakratni klik na ta dokument in se vam bo knjiga odprla v programu Adobe Digital Editions.

 

NAKUP KNJIGE
Seveda pa je knjigo mogoče tudi kupiti. Izberite “kupi” in sledite navodilom na spletni strani.
 
Prijetno branje in brskanje.
Izposoja knjige: (Ne)poznani Glavar
Verified by MonsterInsights