Ustanova Petra Pavla Glavarja tudi letos pripravlja predavanja iz cikla Znanje za zdravje.

Zaradi trenutnih razmer, so tudi letos predavanja potekala na spletu. Na prvem predavanju smo imeli kuharsko delavnico z Mojco Koman.

Na delavnici, ki je potekala v  petek, 4. februarja 2022 preko Zoom-a, smo skupaj pripravili lososa v listanetm testu s špinačnim nadevom ter Rumove kroglice s čokolado, kardamomom in mandlji. Delavnica je bila primerna tudi za otroke. Recepte za vse jedi pa najdete na povezavi.

Delavnico je vodila Mojca Koman, soavtorica treh knjig  o zdravi prehrani,  ter avtorica treh kuharskih knjig z recepti za jedi, ki pritegnejo vsakogar. Ob pisanju člankov za revijo Vzajemnost, časopis Družina, prilogo Odprta kuhinja, spletno stran Žito in še kje, v zadnjem času vodi tudi kuharske tečaje za odrasle, družine in zaključene družbe.  V počitniškem času pa bodi tudi kuharske delavnice za otroke.

 

Na drugi delavnici z naslovom DIETNO PREHRANJEVANJE, ki je potekala 11. februarja 2022, nam je predavala Lucija Jurkovič, študentka Biotehniške fakultete, magistrskega študija Prehrana. Letošnje leto je absolventka in piše magistrsko delo. Na področju prehrane jo zanima predvsem klinična dietetika, tj. delo z bolniki, športniki in ljudmi s prilagojeno prehrano. V zvezi z dietami nam bo pripravila tudi to predavanje.

 

Na tretjem, zadnjem predavanju, ki je bilo 18. februarja je dr. Janko Rode izvedel predavanje z naslovom Regrat – plevel, zdravilo in še kaj. 

Dr. Janko Rode je končal študij biologije na Biotehniški fakulteti v Ljubljani in tam tudi doktoriral. Svojo poklicno pot je začel kot srednješolski učitelj in nadaljeval kot raziskovalec na Inštitutu za biologijo. Objavljaj je v revijah MMS, Gaia, Rože in vrt in Herbika ter časopisu Večer. Zdaj redno sodeluje pri reviji Lep vrt in naravna lekarna. Je avtor dveh, soavtor treh in prevajalec več knjig posvečenim raznovrstnosti uporabe zelišč. Je soustanovitelj društva Arnika in soavtor kataloga znanj za NPK zeliščar. 

ZNANJE ZA ZDRAVJE 2022
Verified by MonsterInsights