V petek, 26. 3. 2021 ob 18. uri, bomo preko Zooma izvedli kuharsko delavnico z Mojco Koman. 

Na delavnici bomo skupaj pripravili ajdove krape,  ki so manj poznana, vendar zelo okusna slovenska jed, ki jo lahko ponudimo kot prilogo k mesu ali kot samostojno glavno jed ob solati. Odvisno od zabele so krapi lahko povsem spodobna in zdrava postna (brezmesna) jed. Poleg bomo pripravili solato iz sezonskih sestavin, ki jo bomo hranilno okrepili z bučnimi semeni in česnom.

Prijavite se lahko na povezavi, najkasneje do 25. marcaPomembno je, da imate ob začetku delavnice sestavine priskrbljene (količine sestavin boste prijavljeni prejeli na elektronske naslove pred dogodkom). 

Namen delavnice je učenje kuhanja na daljavo, zato bo vsak udeleženec v udobju svoje kuhinje izvedel celoten postopek po navodili Mojce Koman. Hkrati pa se boste udeleženci lahko pogovarjali po Zoomu, kot da bi bili vsi skupaj v eni kuhinji.

Zase je Mojca Koman  povedala: »Od kar vem, se sučem v kuhinji. Zanimajo me recepti domačih krajev, rada pa pokukam tudi onkraj meja. Navdušujejo med stari recepti iz časov, ko so bile dobrine dragocene in težko dostopne, lačnih ust pa veliko, in jih poskušam spretno
vključevati v jedilnik današnjih dni. Stremim k obrokom, ki so visoko hranilni, priprava jedi zdrava, obenem pa okusni in na pogled privlačni. Sem soavtorica treh knjig o zdravi prehrani ter avtorica treh kuharskih knjig z recepti za jedi, ki pritegnejo vsakogar. Ob pisanju člankov za revijo Vzajemnost, časopis Družina, prilogo Odprta kuhinja, spletno stran Žito in še kje, v zadnjem času vodim tudi kuharske tečaje za odrasle, družine, zaključene družbe ter v počitniškem času kuharske delavnice za otroke. Sem članica Slovenskega prehranskega društva in Združenja nutricionistov in dietetikov Slovenije. Predvsem pa sem žena in mama petih otrok, ki so mi vir vsakodnevnega navdiha in številnih izvirnih rešitev, ko želim pomagati drugim pri bolj zdravem prehranjevanju. Vabim vas, da se mi pridružite na kuharskem zoom večeru 26.3.2021 od 18 ure dalje skupaj si bomo pripravili okusno in zdravo večerjo, skozi ves postopek vas bom vodila počasi in zanesljivo. In ko bomo tistega dne izklopili štedilnik, si bomo veselih lic le še pomahali v slovo z »Dober tek« in svojim domačim in sebi s ponosom postregli. »

Politika zasebnosti UPPG

Vljudno vabljeni!

ZNANJE ZA ZDRAVJE 2021 – KUHARSKA DELAVNICA
Verified by MonsterInsights