logo UPPG

6.  ŠOLA ZA VREDNOTE IN ŽIVLJENJE 2013

 

dr. Miro Cerar: ETIČNO RAVNANJE ZA BOLJŠI JUTRI

10.10.2013 ob 19.00

“Glavarjeva bolnica”, Glavarjeva 104, Komenda

 

PRISRČNO VABLJENI!!

_____________________________________________________________________________________________

O predavatelju:

Dr. Miro Cerar je redni profesor na Pravni fakulteti v Ljubljani, kjer predava teorijo in filozofijo prava ter primerjalno pravo. Je stalni zunanji svetovalec za ustavna vprašanja pri slovenskem parlamentu. V letih 2000–2012 so ga enajstkrat izbrali v skupino desetih najvplivnejših slovenskih pravnikov, leta 2011 in 2012 so ga izbrali za najuglednejšega slovenskega pravnega strokovnjaka. Je odgovorni urednik Zbornika znanstvenih razprav Pravne fakultete ter avtor in soavtor več knjig in številnih člankov v domačih in tujih znanstvenih in strokovnih revijah. Bil je tudi gostujoči profesor na Golden Gate univerzi v San Franciscu, kjer je predaval primerjalno ustavno pravo.

Za knjigo Kako sem otrokom razložil demokracijo (2009 in ponatis 2012), v kateri mladostnikom na nazoren način predstavlja temelje in smisel demokracije, je prejel ugledno priznanje Zlata hruška 2012.  V knjigah Pravnikov mozaik (2007) in Pamet v krizi (2010) esejistično razmišlja o etiki, politiki, pravu, šolstvu, duhovnosti in drugih aktualnih temah.

Pred časom je Cerar za svoja otroka (Eva – 16, Miha – 13) oblikoval misel, za katero upa, da ju bo spremljala v življenju: »Videz je pomemben, pamet je pomembnejša, srce je najpomembnejše

 

Napovedujemo:                     Naslednji predavatelj na temo etike bo dr. Jože Ramovž.

dr. Miro Cerar: ETIČNO RAVNANJE ZA BOLJŠI JUTRI
Verified by MonsterInsights