Ustanova Petra Pavla Glavarja je v soboto, 25. januarja 2020, že dvajsetič gostila dobrodelni novoletni koncert, tokrat v športni dvorani OŠ Komenda Moste. Oto Pestner, Omar Naber in Uroš Perić so nas z zimzelenimi popevkami Elvisa Presleya, Raya Charlesa, Marilyn Monroe in drugih popeljali v kraj njihovega glasbenega ustvarjanja: Las Vegas. Dogodek je povezovala Tina Gorenjak, ki je vmes stopila v čevlje Marilyn Monroe. Oto Pestner pa je pred publiko povabil »skritega gosta« Louisa Armstronga – z njegovim glasom in trobento. Gledalci so bili nad koncertom več kot navdušeni, vsako pesem pa so pospremili z močnim aplavzom.

V koncert nas je uvedel Darko Mavsar in napovedal nagovor predsednika uprave UPPG Petkovška Štefana. »Ustanova s 34 prostovoljci prepoznava pravzaprav enake potrebe kot jih je v svojem času Glavar.« Zato izvaja program štipendiranja, program tedenskega razdeljevanja živil. Po razpisu socialne pomoči nameni sredstva za plačilo osnovnih življenjskih stroškov. Bienalno organizira prireditev »Množimo talente«, na kateri se odrasli in mladi predstavijo s svojimi sposobnostmi. Vsako leto izvedemo tudi cikel treh predavanj “Znanje za zdravje” o samooskrbi s premišljenim delom na vrtu in sadovnjaku.

Vse to delamo brezplačno, ker: »Tu smo doma!«.

Posamezniki, podjetja in nevladne organizacije so dobili priznanje dobrotnika oz. mecena. V imenu Ustanove so za svoje večletne donacije v obliki živil, storitev ali znanja prejeli v dar unikatno ročno delo lončarke Nives Ratkajec Weingerl.

Pevci in glasbeniki so bili odlični. Publika je marsikatero pesem zapela z njimi in si na koncu izprosila kar dve dodatni pesmi. Tina Gorenjak je spontano kramljala s publiko. Zanimalo jo je, koliko poročenih parov je bilo navzočih. Presenečena je ugotovila, da je več poročenih, kot samskih. Ko je spraševala, kako dolgo so ti pari poročeni, se je javil par, ki je poročen 55 let. Na vprašanje, kaj je recept za trdnost zakona, je gospa odgovorila, da spoštovanje, potrpežljivost in »v bistvu ljubezen«. Publika je navdušeno zaploskala.

Po koncertu smo videli same zadovoljne obraze, saj so – tako so sami povedali – preživeli »res čudovit večer«. Bil je to večer vrhunskih vokalov, zimzelenih napevov, izvrstne tehnične ekipe; pozitivnega sproščenega vzdušja, dostojnih šal, potrditve smelosti zakona in velike dobrodelnosti.

Napovednik naslednjih dogodkov 

Nič ne smemo imeti za samoumevno. Ne svojega zdravja, ne svoje žene/moža, ne delodajalca in konec koncev tudi ne tega koncerta.

Ustanova se zahvaljuje sponzorjem koncerta:

Elektrina d. o. o.

LIDL d. o. o.

EKWB d. o. o.

Družina d. o. o.

Gorenjski glas d. o. o.

Gostilna Čubr

Občina Komenda

OŠ Komenda Moste

soorganizatorju SAZAS,

ELEKTRO TERMOTEHNIKA STANISLAV VODLAN EL-TT D.O.O.

Vrtnemu centru Gašperlin in

prostovoljcem.

 

Foto: Filip Lah

20. NOVOLETNI KONCERT
Verified by MonsterInsights