15. 12. 2019 je potekala dobrodelna peka piškotov štipendistov Ustanove Petra Pavla Glavarja.

Na mrzlo nedeljsko jutro, se je v Mravljišču zbralo sedem štipendistov skupaj s Simono Ožura, predsednico odbora za dodeljevanje štipendije in s Štefanom Petkovškom, predsednikom uprave Ustanove Petra Pavla Glavarja. Namen tega druženja je bila ustvarjanje majhne pozornosti uporabnike našega programa razdeljevanja živil.

Kot študentka v tujini imam redko priložnost videti se z drugimi štipendisti, ko se zberejo da ustvarjajo ali prostovoljno opravljajo kakšna dela v Komendi. Vendar me kljub moji nestalni navzočnosti vedno sprejmejo z odprtimi rokami in prijaznimi nasmehi.

Sledili smo enostavnem receptu, Mravljišče pa smo napolnili z smehom in toplim vzdušjem ter vonjem po piškotih. Pripravili smo 40 darilnih vrečk. 

Poleg ustvarjanja smo na srečanju podpisali tudi enoletne pogodbe za štipendijo (podpisnici Lucija Jurkovič in Vida Zupin) in anekse za delovno
prakso. Za kratek čas se nam je pridružila tudi Viktorija Drolec, ki nam je prestavila delo s starostniki. Moram reči, da je ideja res čudovita, kakor tudi poletni tabori za otroke, za katere smo nekateri dobili interes, da bi bili del njih.

Na koncu našega druženja smo piškote lepo zapakirali ter se v prijetnem
božičnem vzdušju odpravili domov.

štipendistka Vida Zupin

»BOŽIČNA PEKARNA«
Verified by MonsterInsights