V petek, 22. novembra 2019, smo se v Domu krajanov Antona Breznika na Križu zbrali, da bi proslavili dvajseto obletnico Ustanove Petra Pavla Glavarja. V uvodu smo prisluhnili štipendistki Vidi Zupin, ki nam je zapela avtorsko pesem I have a dream. V pozdravu je predsednik uprave Štefan Petkovšek je predstavil mejnike v preteklih letih Ustanove. Zahvalil se je vsem prostovoljcem, ki so ključni in nepogrešljivi pri udejanjanju poslanstva Ustanove.

“V družbi brez prostovoljstva bi drastično umanjkala solidarnost in medsosedska pomoč. Vaš entuziazem in zastonjskost sta v tem času redko znamenje, ob katerih se vidi, da ni možen samo pogled koristoljubja, ampak dajanja.” (predsednik uprave ob zahvali prostovoljcem)

Predsednik se je zahvalil tudi stalnim donatorjem, ki so v materialu, prostorih, storitvah ali sredstvih podpirali delovanje Ustanove.

Ustanoviteljica in prva predsednica uprave Ustanove je predstavila vzgibe in poti nastajanja Ustanove.

V nadaljevanju nas je gospa Helena Drolc seznanila z dosedanjim delom Ustanove na področju humanitarnih dejavnosti. Skupaj s predsednikom uprave sta izročila zahvalne šopke izjemnim prostovoljcem Ustanove: Mileno Petek, Rajko Rakanović, Julijano Drolc, Olga in Miro Hace. Gospod Anton Jagodic pa nam je predstavil program Znanje za zdravje, ki bo potekal v novem letu že tretje leto zapored.

Sledil je slavnostni podpis enoletnih pogodb z možnostjo štipendistov: David Osolnik, David Peterlin, Matjaž Osolnik, Blaž Zupančič, Lucija Pavlinič, Doroteja Petek. Kasneje bosta pogodbo podpisali še Lucija Jurkovič in Vida Zupin. Barbara Pavlinič Nagode in Žan Škafar pa sta prejela ob zaključku izobraževanja prejela popotno listino.

Na koncu pa nas je Darko Mavsar spodbudil k razmišljanju o pomenu prostovoljstva v skupnosti.

Proslavo je kulturno obogatila vokalna skupina Victus, citrarka Eva Poglajen ter Jožef Pavlič s svojo pesmijo in meditacijo. Priložnostno razstavo maket, konceptov in risb prvega letnika študija arhitekture je pripravil štipendist Ustanove Blaž Zupančič. Dogodek sta povezovala štipendista Doroteja Petek in Matjaž Osolnik.

VIDEO KOLAŽ PRETEKLIH LET

Pri izvedbi te slovesnosti so pomagali:

zakonca Hace,

nastopajoči: vokalna skupina Victus, citrarka Eva Poglajen, Jožef Pavlič,

PGD Križ,

Občina Komenda,

Nektar Natura,

Osnovna šola Komenda Moste,

Hiša dobrih vin – Koželj.

Luka Karničnik – TV Komenda in

prostovoljci ter socelavci Ustanove.

ISKRENA HVALA!

20 let UPPG - Križ, 22. nov. 2019 foto Jožef Pavlič (7)
« of 73 »
20. letnica delovanja UPPG
Verified by MonsterInsights