Pomoč Zavoda Medgeneracijsko središče Komenda na domu

Socialno varstveno storitev pomoč na domu izvajajo socialne oskrbovalke. Imajo strokovni izpit, velik nabor znanja in tudi želene osebne lastnosti: prilagodljivost, občutek za soljudi, upoštevanje drugih, samostojnost. Morajo biti natančne, vztrajne, odprte za izkušnje in učenje. Naše delo temelji na KODEKSU ETIČNIH NAČEL, ki  ga ne smemo kršiti! Zavedati se moramo, da vstopamo v tuji dom, da kar tam vidimo, tam tudi ostane. Pravimo, da hiša mora imeti strop in vrata. Znati moramo poslušati, slišati in seveda tudi videti.  Socialne oskrbovalke, nismo medicinsko osebje. Ne zdravniki, ne patronažna služba, čeprav z njimi veliko sodelujemo. Nismo tudi člani družine, smo pa vredne zaupanja. Zaupa se nam življenje. In pri marsikateri hiši olajšamo življenje vsem.

In kdaj in kako v stik z nami? Kadar svojci starostnika ali sam starostnik presodijo, da ne bodo zmogli oskrbe sami, je najbolje, da čim prej pokličejo Zavod.  Naj ne pričakajo povratka iz bolnišnice nepripravljeni. Tudi če bo stanje zadovoljivo, pomoč še vedno lahko odpovedo ali preložijo na kasnejši čas. Pomembno je, da pomoč lahko dobijo v najkrajšem možnem času, ko je to potrebno. Tudi če je starostnik v domači oskrbi in svojci tega več ne zmorejo, vedno lahko koristijo našo storitev. K marsikateremu uporabniku hodimo samo določen čas. In ko se življenje vrne v normalne tirnice, naša pomoč ni več potrebna, če se uporabnik tako odloči. Marsikdo se tudi sprašuje, kako bo našo storitev lahko plačal, saj ima nizek dohodek. Tudi za nizke dohodke najdemo rešitev, ki jo določa zakon. Bolezen in oslabelost je težko breme. Za enega svojca je oskrba velikokrat pretežka.

Pokličite nas na 031 313 506! Tu smo, v Komendi, pred vašim pragom Z VAMI IN ZA VAS.

Skupaj bomo lažje premagovali bremena življenja.

(povzetek prispevka Olge Hace, objavljen v Aplenci – Glasilo občine Komenda, št. 10/2018, str. 21; vir slike:http://bit-vizija.si/pomoc-starejsim )

Pomoč Zavoda Medgeneracijsko središče Komenda II
Verified by MonsterInsights