V februarju in marcu 2021 smo organizirali tri predavanja, letos preko spleta. Posnetke predavanj si lahko pogledate na spodnjih povezavah.

26. februarja nam je predavala priznana strokovnjakinja Miša Pušenjak, zaposlena kot specialistka za zelenjadarstvo in okrasne rastilne na Kmetijsko gozdarskem zavodu Maribor. 

Na drugem predavanju, 12. marca nam je predavala naša štipendistka Lucija Jurkovič, ki na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani študira živilsko tehnologijo in nabira znanja iz prehrane ter jo zanima klinična dietetika. Predavanje je bilo namenjeno vsem nam, ki premalo premislimo, kaj kupujemo, dasiravno so vsi podatki vidni na etiketah izdelkov.

Za zadnje predavanje, ki je bilo 5. aprila 2021, je UPPG organizirala kuharsko delavnico na daljavo z ga. Mojco Koman, ki je napovedala: “Pri kuharski delavnici se potrudim, da se pri delu ne potrebuje posebnih kuharskih pripomočkov, kaj šele posebnega predznanja, skozi posotpek pa vodim počasi in zanesljivo.”

Kuhali smo ajdove krape.

 

POSNETKI 5. CIKLA PREDAVANJ ZNANJE ZA ZDRAVJE 2021