Iskrena hvala PGD Križ, da nam je tudi tokrat omogočil brezplačno uporabo dvorane Doma krajanov Antona Breznika na Križu pri Komendi.

Za Vas smo organizirali naslednja brezplačna predavanja:

15. 2. ob 18. uri je priznani strokovnjak za okrasne rastline gospod Slavko Zgonec predaval na temo VZGOJA IN OSKRBA OKENSKIH IN BALKONSKIH RASTLIN.

Predstavljene so bile najpogostejše rastline, ki jih uporabljamo za okras oken in balkonov; njihova vzgoja in oskrba – od zalivanja, gnojenja do prezimovanja, od njihovega razmnoževanja in varstva pred boleznimi in škodljivci.

IMG 6291
« of 17 »

22. 2. ob 18. uri je priznana strokovnjakinja Jožefa Fabjan izvedla predavanje na temo kompostiranja v domačem vrtu z naslovom KOMPOSTIRANJE JE VEČ KOT RECIKLIRANJE.

Na predavanju ste spoznali namen, pomen in različnih vrt kompostiranja na vrtovih. Izvajanje bo popestreno s praktičnim prikazom (vermikompostiranje, bokaši, hladno kompostiranje, vroče kompostiranje).

Kratek povzetek o kompostiranju: povezava

1. 3. ob 18. uri je znana strokovnjakinja Darinka Koron predavala na temo VZGOJA JAGODIČEVJA (maline, ribez, sibirske in ameriške borovnice itd.).

Predavateljica Vam je predstavila vzgojo jagodičevja  (maline, ribez, sibirske in ameriške borovnice…), izboljšanje rodovitnosti teh rastlin, ki bogatijo naše vrtove in prehrano.

Nekaj poučnih vsebin na temo vzgoje malin, borovnic in jagod: povezava

IMG 6372
« of 8 »
ZNANJE ZA ZDRAVJE 2019
Verified by MonsterInsights