Maša Sitar in Saša Krawczyk (Vrtec Mehurčki) sta v okviru projekta Naša dediščina: KJER PRETEKLOST SREČA PRIHODNOST- (Dnevi evropske kulturne dediščine) pripravili predstavitev življenja in dela Petra Pavla Glavarja. Skupine starejših otrok so si z vzgojiteljicami ogledale Glavarjevo knjižnico, čemur je sledilo tudi risanje vtisov.  

Vrtec pa je v sredo 3. oktobra ob 17h v Kulturnem domu širši javnosti predstavil rezultate projekta. Najprej je bil premierno na ogled postavljen kratki filmček, soustvarjalci so bili otroci, o življenju domačina Petra Pavla Glavarja. Obiskovalci prireditve so si lahko pod vodstvom g. Ivana Hladeta ogledali Glavarjevo knjižnico. Na koncu prireditve pa je sledila otvoritev razstave risb otrok. Otroci so na njim lasten način povzeli svoje vtise. Otroci se niso mogli načuditi, da je Glavar imel v svoji domači zbirki knjig toliko, da so segale od tal do stropa. Drugi so si zapomnili njegov pogled, o katerem je sam pravil: »Gerdo jest gledam, a dobro je moje srce.«.  

Prisrčna prireditev se je zaključila še s pogostitvijo in kramljanjem o pomenu naših korenin ter o zgledu, ki ga je Glavar zapustil.

Vrtec Mehurčki je v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine v četrtek, 27. septembra v popoldanskih urah pripravil za družine pot po kulturnih spomenikih Komende, med 3. In 6. oktobrom pa so otroci ustvarjali po receptih njihovih babic in dedkov.  

Teden kulturne dediščine se je zaključil s skupno prireditvijo »Prosi čas – nekoč in danes«. Fotografske utrinke te prireditve si lahko ogledate tu: http://www.vrtec-mehurcki.si/prireditev-prosti-cas-nekoc-in-danes/. 

Glavarjeva knjižnica z otroki
Verified by MonsterInsights