Štipendist Ustanove Petra Pavla Glavarja (UPPG) Anže Štern je 19. aprila 2017 v knjižnici v Komendi pripravil zelo dobro obiskano potopisno predavanje z naslovom Za medvedom po Kanadi.

Okrog štiridesetim obiskovalcem je na humoren in dokumentaren način predstavil svojo študijsko prakso v kanadskem narodnem parku Jasper Park, kjer je delal kot strežnik v apartmajskem naselju. Spoznal je tudi druga prostranstva Kanade, neizmerne lepote narave pa tudi čisto posebne prvobitne prebivalce Kanade kot so grizliji in losi. Posebej ga je bogatila dobrosrčnost ljudi in kulturna raznolikost, saj so bili njegovi sodelavci od vsepovsod. Pri tem je poudaril, da je vsak sodelavec s svojim načinom dela in navadami popestril delovni dan in proste urice, ko so imeli čas za druženje. Ugotovil je, da v Kanadi ljudje zaradi svoje prijaznosti in dobrosrčnosti kot družba veliko bolje delujejo, kar pomeni, da je v družbi manj negativne energije in s tem boljše razpoloženje. Povedal nam je tudi, da je delo v Kanadi lahko dobro plačano, življenjski stroški pa so zelo veliki.

Po dobri uri predavanja je z veseljem odgovarjal na številna vprašanja. Na koncu je vse obiskovalce pogostil s flancati in ameriškimi palačinkami, oslajenimi s pravim kanadskim javorjevim sirupom.

Za organizacijo in sodelovanje pri izvedbi potopisnega predavanja se UPPG zahvaljuje Študentskemu klubu Kamnik in Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik.

Človek vandra po svetu in se uči
Verified by MonsterInsights