V soboto 21. januarja je Ustanova Petra Pavla Glavarja za lep začetek leta, kot je že v navadi, priredila dobrodelni novoletni koncert. V Kulturnem domu Komenda je nastopila sedemčlanska vokalna skupina JAZZVA, ki je prav s tem koncertom vstopila v drugo desetletje svojega ustvarjanja.

Koncert je potekal v duhu dobrodelnosti, saj bo izkupiček vstopnic Ustanova Petra Pavla Glavarja uporabila za pomoč socialno ogroženim. Ustanova svoje poslanstvo uresničuje s prostovoljci, štipendisti in donatorji, ki se skupaj trudijo odgovarjati na potrebe skupnosti. Ustanova se je s koncertom zahvalila vsem donatorjem, posebno prejemnikom priznanj. Predsednik UPPG, gospod Štefan Petkovšek, pa se je v svojem govoru zahvalil tudi bivši predsednici gospe Marti Ciraj in vsem nekdanjim članom za dobre temelje Ustanove in njihovo prostovoljno delo. Podelil je  tudi popotni listini Barbari Prezelj in Simoni Ožura, ki sta s pomočjo štipendije uspešno zaključili študij.

Jazzva je s svojim ubranim petjem v polni dvorani ustvarila vzdušje domačnosti in nam vsem polepšala večer. Na trenutke je bilo kar težko verjeti, kakšno ubranost je mogoče ustvariti izključno s človeškim glasom. Mladostna interpretacija domačih in tujih popevk ter ljudskih pesmi je bila začinjena z dobro mero humorja. Polna dvorana je JAZZVO nagradila z dolgim aplavzom.

 

Fotografije

Jazzva na novoletnem koncertu v Komendi
Verified by MonsterInsights