Komenda, 26. 11. 2016

Prireditev  v Mostah privabila veliko število obiskovalcev

 

mnozimo_talente_2016Ustanova Petra Pavla Glavarja je pripravila že 11. prireditev, na kateri se predstavljajo občani Komende in širše okolice s svojimi talenti. Organizator ugotavlja, da razvoj talentov ne pozna ovir v letih ali intelektualnih zmožnostih. Odrasli in mladi morejo enako zasledovati svoja zanimanja in poskrbeti, da se talent izrazi.

To je prireditev tudi dokazala. Na njej se je predstavilo 80 nastopajočih v 21 različnih točkah. Prireditev Množimo talente je bila letos sestavljena iz dveh delov. Najprej so si obiskovalci ogledali talente na odru, nato pa še talente, ki so za svoj prikaz izbrali razstavo.

Odrske talente so prestavljale pevske, plesne ter glasbene točke in recitali avtorskih pesmi. Prikazani so bili tudi čarovniški triki in spretnosti mažoretk.

Nastopali so Medobčinsko društvo Sožitje Mengeš: plesna skupina Face in glasbena skupina Strune, INCE:  Folklorna skupina Grlice, citrarki Manca Juvan in Janja Petrič, kitaristki Hana Vidmar in Anja Poje, harmonikaš Luka Vito Švigelj,  otroška folklorna skupina Avrikelj,  pevci Vida Zupin, Alja Majdič in Jan Nograšek, plesalci Neo Erce, Zara Avsec in Žan Ravnikar, Twirling in mažoretni klub Komenda, čarodeja Matjaž Osolnik in David Peterlin in pesnica Marija Koželj. Ob družabnem nadaljevanju večera je bila odprta razstava fotografij Metoda Permeta, asemblažev Mitja Kokola in umetnosti ročnega rišeljeja Zofije Grmšek. Odprtje razstave sta popestrili citrarki Eva Poglajen in Tina Narat.

 

Razstavo si je mogoče ogledati v šoli v Mostah od 26. 11. do 9. 12. in v Komendi od 12. 12. do 20. 12., v času, ko je šola odprta.

_________________________________________________________________

Ustanova se zahvaljuje vsem nastopajočim in razstavljavcem.

Zahvaliti se želimo tudi:

sofinancerju Občina Komenda,

OŠ Komenda Moste in Vrtcu Mehurčki za zagotovitev prostorov,

Romani Ravnikar za oblikovanje odrske scene,

Kmetiji – AG d. o. o., Vrtnemu centru Gašperlin za cvetlični aranžma,

podjetju Zvokovna slika Simon Debelec s. p. za ozvočenje,

Sašu Slabajni in Darku Mausarju za povezovanje,

Jakobu Rejcu za oblikovanje najavne špice,

Nektar Naturi d. o. o. za sokove,

Luku Karničniku za snemanje,

Metodu Permetu za fotografiranje in

Okrepčevalnici Klanec za prigrizke.

Množimo talente 2016
Verified by MonsterInsights