Oktober in november 2013: Nadaljevalni seminar v okviru Šole za vrednote in življenje z naslovom Etika. Sodelovala sta dva uveljavljena predavatelja in sicer: prof. dr. Miro Cerar s predavanjem z naslovom ETIČNO RAVNANJE ZA BOLJŠI JUTRI (10.10.2013) in prof. dr. Jože Ramovš s predavanjema GIBANJE ZA SVETOVNI ETOS (24.10.2013) in ETIČNOST, DUHOVNOST IN VEROVANJE (14.11.2013). S svojim prostovoljnim prispevkom, sta spodbudila pri poslušalcih  razmišljanje o eni izmed najbolj perečih tem današnjega časa.

Odgovorna za izvedbo srečanj je bila dr. Marta Ciraj.

Fotografije

Objavljamo še dva odziva na predavanja:

»Včeraj sem bil prav vesel večera. Predavatelj (dr. Miro Cerar) je v vsem zadovoljil, zlasti v svoji skromnosti, ko ni želel biti arbitraren in je spoštoval mnenja diskutantov.« (Matija Remše)

»Predavanji (dr. Ramovša in dr. Cerarja), ki sem se jih udeležila, sta bili zelo dobri, aktualni in koristni.« (prof. dr. Antonija Holcman).

 

11.10. 2013 – 13.10 2013 Sodelovanje UPPG na jesenskem kmetijskem in obrtnem sejmu v Komendi. Zbranih sredstev je bilo 100 EUR.

Sejem oktober 2013 - 1 Sejem oktober 2013 - 2

09. 05 2013: Predstavitev skupnosti CENACOLO. Ustanova Petra Pavla Glavarja (v njenem imenu dr. Marta Ciraj) je z namenom, da bi informacija dosegla koga, ki to potrebuje, organizirala predstavitev skupnosti Cenacolo, ki deluje v Škocjanu pri Novem mestu od 13. maja 2004 dalje. Predstavitev  je potekala v Glavarjevi bolnici, Glavarjeva 104, Komenda, v sklopu prireditev ob občinskem prazniku Občine Komenda. Na srečanju sta svoje življenje pred vstopom v skupnost in sedanje življenje v njej, predstavila dva člana sicer 24 – članske skupnosti. Oba sta v skupnosti dobila vero v Boga in tudi vero v življenje. V njuno in življenje njunih družin, sta se vrnila smeh in veselje. Predstavili so tudi film o delu skupnosti, ki so ga sami posneli. Več o skupnosti: http://www.cenacolo-ex.org/. Skupnost na svetovni ravni je, kot pravi sama, po Božjem klicu ustanovila sestra Elvira (roj. 21.1.1931) v juliju, leta 1983.  Želja po tem, da pomaga ljudem, je dolgo živela v njej, šele kasneje se je zavedla, da je to željo in ljubezen do odvisnikov prejela že v svoji izvorni družini, ker je bil njen oče alkoholik. Skupnost Cenacolo je znamenje upanja v svetu. Danes ima skupnost v svetu okoli  60 hiš (Slovenija, Italija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Francija, Avstrija, Irska, Poljska, ZDA, Dominikanska republika, Mehika, Brazilija…, zadnja je bila odprta v Liberiji decembra 2012). UPPG je za skupnost zbirala prostovoljne prispevke, zbralo se je 70 EUR in smo jih izročili članom te skupnosti. Vsem darovalcem Bog povrni! Pričevalci so povedali, da živijo od darov. Če jim česa manjka, se poleg rednih molitvenih obveznosti, spustijo na kolena pred Najsvetejšim in molijo in vedno prejmejo ravno toliko, kolikor potrebujejo.

Fotogalerija, foto: Marta Ciraj

6. april 2013:   Sodelovanje UPPG na tržnici Turističnega društva Komenda na Koželjevi domačiji: menjava semenskega čebulčka, dar podjetja Lidl d.o.o. za živila ali prostovoljne darove. Tako so prostovoljci projekta UPPG za razdeljevanje socialne pomoči zbrali lepo količino živil, ki jih bodo razdelili pomoči potrebnim in 105,52 EUR za sklad UPPG. Denar bo porabljen v skladu z namenom darovalcev.

Fotogalerija

 

22. 03. 2013 –  24.03.2013 Sodelovanje na spomladanskem kmetijskem sejmu v Komendi. UPPG je ponujala lične keramične izdelke ter predstavljala delovanje UPPG prek zbornika ob 10-letnici njenega delovanja ter s pomočjo zloženke o UPPG in Petru Pavlu Glavarju. Sodelovanje na sejmu je organizirala članica Uprave UPPG, Martina Prezelj.

13. marec 2013: Podpis pogodbe s štipendistom Rokom Valenčičem. Enoletno pogodbo o štipendiranju sta podpisala novi štipendist UPPG Rok Valenčič in predsednica Uprave UPPG dr. Marta Ciraj.

23.02.2013 Veliki novoletni koncert Ustanove Petra Pavla Glavarja, v sodelovanju s podjetjem LIDL, ki je bil glavni sponzor, Občino Komenda, Kulturnim društvom Komenda, Konjeniškim klubom Komenda, Gasilskim društvom Komenda, Osnovno šolo Komenda, Športno dvorano Komenda. Nastopila je skupina EROIKA. Nastopila je skupina EROIKA, z dvema pesmima Mešani pevski zbor DU Komenda. S pesmijo Dan ljubezni je nastopil tudi Mladinski pevski zbor OŠ Komenda-Moste. Skupina nam je večer polepšala s svojimi največjimi uspešnicami (koncertni list je v povezavi), v priredbi Patrika Grebla, presenetil nas je njihov član Matjaž Robavs s povabilom s. dr Snežni Večko, njegovi nekdanji katehistinji, za duhovni nagovor. S priznanji se je Ustanova zahvalila skupno 13 dobrotnicam in dobrotnikom. Prisotne je  nagovorila predsednica Uprave UPPG, dr. Marte Ciraj, voditelja prireditve Darko Mavsar in Sašo Slabjana pa sta prebrala govor predsednice Odbora za dodeljevanje socialne pomoči, ga. Marije Dobnikar. UPPG je tokrat podelila popotni listini dvema štipendistoma, ki sta uspešno zaključila študij in sicer Anji Čebulj in Gregu Vozlu in eno novo štipendijo, ki jo je prejel Rok Valenčič, za obdobje enega leta. Koncert je bil prvič organiziran v Športni dvorani Komenda, udeležilo pa se ga je preko 800 ljudi. Za promocijo je skrbel Andrej Žalar, za snemanje pa Luka Karničnik. Fotografije s koncerta sta posnela v. Jožef Ciraj in Izak Matej Ciraj.

22. 01.2013    Srečanje s štipendisti, njihovimi starši in mentorji je bilo v sejni sobi Občine Komenda, Glavarjeva 104 (Glavarjeva bolnica). Srečanje je vodila dr. Angelca Žerovnik, predsednica Odbora za dodeljevanje štipendij. Prisotni so bili tudi člani Odbora za dodeljevanje štipendij: Franc Petrič, Danica Zmrzlikar in Veronika Petek, ki je vodila tudi zapisnik. Upravičeno odsoten je bil Štefan Kern. Srečanja se je udeležilo tudi nekaj staršev štipendistov in predsednica Uprave UPPG, dr. Marta Ciraj, ki je poudarila, da UPPG želi svojim štipendistom dati tudi možnosti za duhovno rast, kot dodano vrednost k tistemu, kar lahko prejmejo v rednih programih šolanja. Na prijateljskem srečanju so se dogovorili za program delovne prakse štipendistov v tem letu.

Fotogalerija srečanja

November in december 2012 in januar 2013: Nadaljevalni seminar v okviru Šole za vrednote in življenje z naslovom Sveto pismo. Seminar je vodila doktorica teologije s. Snežna Večko, na zadnjem srečanju pa je sodeloval tudi Robert Friškovec.  Naslovi srečanj so bili naslednji: Vera/zaupanje/zvestoba (21.11.2012), Bratstvo in zaveza (12.12.2012), Kako beremo Sveto pismo ter Ženske v Svetem pismu (9. 1. 2013), Pravičnost/usmiljenje (23.1.2013) z gostom, g. Robertom Friškovcem. S svojim prostovoljnim prispevkom, za katerega sta oba predavatelja dovolila video snemanje in predvajanje posnetka, sta obogatila védenje slušateljev o Svetem pismu in k gradnji odnosov med ljudmi. Odgovorna za izvedbo seminarja je bila dr. Marta Ciraj.

Fotografije srečanj

2013…
Verified by MonsterInsights