• Ciraj, dr. Marta. Javni razpis za dodelitev denarne socialne pomoči upravičencem in upravičenkam na območju Občine Komenda.
    Ustanova Petra Pavla Glavarja v skladu s Pravilnikom o dodeljevanju pomoči ostarelim in drugim pomoči potrebnim občanom občine Komenda razpisuje dodelitev denarne socialne pomoči za občane z nižjim osebnim dohodkom.
    Aplenca, Glasilo občine Komenda, Politika- Razpis, 11 (2007), str. 9, Komenda.
  • Pavlič, Jože. Pomoč res upravičenim.
    Odbor za dodeljevanje socialne pomoči UPPG podelil tovrstno pomoč enemu od občanov, ki se je prijavil na minuli razpis. Odbor je pripravil tudi božično obdarovanje družin v občini. V akciji so sodelovale tudi trgovine TUŠ Moste, Marija Moste, Kmečki hram Križ in Jana Komenda ter darežljivi občani in občanke. Dobrine so 21. in 22. decembra razvozili na domove občanov v stiski. Slednji so darovalcem zelo hvaležni.
    Aplenca, Glasilo občine Komenda, Dogajanja, 1( 2008), str. 5, Komenda.
  • E. Č. Dobrodelni koncert UPPG Komenda.
    UPPG je v sodelovanju s kulturnim društvom Komenda 25. januarja v dvorani Kulturnega doma Komenda priredila že 8. dobrodelni koncert, tokrat z legendo Alfijem Nipičem. Ustanova je do zdaj podelila že kar 25 štipendij in izpeljala mnoge akcije v dobrodelne namene, vključuje pa se tudi v druge dejavnosti v občini, kot je povedala predsednica Ustanove Petra Pavla Glavarja dr. Marta Ciraj. Podeljena je bila štipendija 5 novim prosilcem (Ani Burnik, Ireni Grilc, Domnu Jurkoviču, Barbari Prezelj, Anžetu Šternu), 2 popotni listini ( Mateji Podgoršek in Alenki Boroša) ter priznanja za podpiranje UPPG- dobrotnikom in mecenu občine Komenda. Med dobrotniki je bil letos tudi Alfi Nipič, saj se je odpovedal delu honorarja za nastop, listino za mecena pa je v imenu Občine Komenda letos prejel podžupan Mirko Kepic. Objavljene so še črno-bele fotografije, na katerih so Alfi Nipič, dr. Marta Ciraj, dr. Angelca Žerovnik, Slavko Poglajen, Mirko Kepic, Anja Marija Ciraj, Danijel Haromet in nekateri obiskovalci.
    Aplenca, Glasilo občine Komenda, Kultura, 1 (2008), str. 7, Komenda.
  • Žalar, A. Ljudje in dogodki v Komendi.
    Štipendisti UPPG. Pet novih štipendistov je 18. decembra 2007 v Mravljišču podpisalo pogodbo o štipendiranju: Ana Burnik, Irena Grilc, Domen Jurkovič, Barbara Prezelj in Anže Štern (na fotografiji skupaj z dr. Marto Ciraj in Angelco Žerovnik). Doslej je imela ustanova 25 štipendistov, od tega jih je 6 študij že zaključilo, 7 jih pavzira, 12 pa jih prejema štipendijo.
    Aplenca, Glasilo občine Komenda, Zanimivosti, 1 (2008), str. 12, Komenda.
  • Paladin, Jasna Alfi Nipič praznuje jubilej.
    Alfi Nipič je v sklopu koncertov ob 45. obletnici glasbenega ustvarjanja nastopil tudi v Komendi. Povabila ga je UPPG, s svojim nastopom pa je pripomogel k temu, da bo Ustanova Petra Pavla Glavarja lahko podelila še več štipendij nadarjenim mladim in več socialnih pomoči tistim, ki jo v Komendi potrebujejo. Objavljena je tudi barvna fotografija Alfija Nipiča s koncerta.
    Gorenjski Glas, 1 (2008), Kranj.
  • Ciraj, dr. Marta. Javni razpis za štipendije.
    UPPG v skladu s Pravilnikom o štipendiranju in dodeljevanju pomoči pri razvoju talentov mladih občanov Občine Komenda, za šolsko leto 2008/2009 razpisuje štipendije za dijake, študente in nadarjene dijake poklicnih šol. Za te štipendije se lahko potegujejo dijaki in študentje, ki so državljani Republike Slovenije, stalno živijo na ozemlju Občine Komenda, se izobražujejo za poklice, ki jih v komendski občini primanjkuje, ter so se z svojim delom že izkazali na občinski ravni.
    Aplenca, Glasilo občine Komenda,Uradne objave, 08 (2008), str. 7. Komenda.
  • Ž., A. Spoštovanje imena in tradicije.
    UPPG je v obnovljeni dvorani šole v Mostah 24. oktobra pripravila že sedmi koncert z domačimi talenti. Objavljena je slika enega od glasbenih nastopov.
    Aplenca, Glasilo občine Komenda, hrbtna stran, 10(2008), Komenda
  • Paladin, Jasna Koncert domačih talentov.
    Člani dobrodelne ustanove Petra Pavla Glavarja iz Komende so v petek pripravili tradicionalni, že 7., koncert z domačimi talenti, ki je tokrat potekal v telovadnici osnovne šole v Mostah. Nastopili so plesalci otroške folklorne skupine Avrikelj, mažoretke, skupina Pod’n’šus in še mnogo ostalih mladih glasbenih, plesnih in pevskih talentov.
    Gorenjski Glas, 10(2008), Kranj.
  • Izgradnja osebnosti in ozaveščanje.
    Ustanova je organizirala novo dejavnost, usmerjeno v izgradnjo osebnosti in ozaveščanje vseh za zdravo, duhovno in duševno uravnovešeno življenje. Prvi sklop petih predavanj je izvedla priznana strokovnjakinja dr. Angelca Žerovnik. Objavljena je črno-bela fotografija enega izmed predavanj.
    Aplenca, Glasilo občine Komenda, Dogajanja, 11(2008), str. 4, Komenda
  • Žalar, A. Že sedmič talenti mentorja UPPG.
    24. oktobra so v prenovljeni dvorani šole v Mostah že sedmič nastopili domači mladi talenti. Predstavili so se Ana in Ema Jagodic, Lara Kovač, Liza in Klara Novak, Katja Ravnikar, Anže Dejak, Jošt Mandič, Lara Kos, Ema Kuhar, Luka Potočnik, Ana Vidmar, Lucija Jurkovič, otroška plesna skupina Avrikelj, Mažoretke, Pod’n’šus in plesna para. Program je povezoval Darko Mavsar, organizacijo pa je letos prevzel mag. Igor Boševski, namestnik predsednice Ustanove. Objavljenih je 5 fotografij (otroška folklorna skupina Avrikelj, Ana in Ema Jagodic, Lara Kos, Jošt Mandič in Luka Potočnik).
    Aplenca, Glasilo občine Komenda, Talenti, 11(2008), str. 12, Komenda
  • Uprava UPPG, Zahvala sodelujočim na koncertu domačih talentov.
    Uppg se iskreno zahvaljuje vsem sodelujočim, ki so nastopili na tradicionalnem oktobrskem koncertu mladih talentov v občini Komenda, vsem, ki so pomagali pri organizaciji ali koncert denarno podprli. Ustanova se zahvaljuje tudi vsem svojim članom in članicam in vsem, ki podpirajo njeno dejavnost.
    Aplenca, Glasilo občine Komenda, Talenti, 11(2008), str. 12, Komenda
  • Čebela in osat
    Turistično društvo Komenda je Ustanovi Petra Pavla Glavarja podelilo Čebelo, saj je 24. oktobra priredila že 7. koncert z domačimi talenti in ker s predsednico dr. Marto Ciraj skrbi za socialno in družbeno poslanstvo Ustanove v občini Komenda. Objavljeni sta fotografija dr. Marte Ciraj in fotografija glasbene skupine, ki je nastopila na koncertu z domačimi talenti.
    Aplenca, Glasilo občine Komenda, Zanimivosti, 11(2008), str. 13, Komenda
  • UPPG, Kulturno društvo Komenda vabilo na koncert Darje Švajger
    UPPG in Kulturno društvo Komenda vabi na koncert Darje Švajger, ki bo 16. januarja ob 19.30 uri v Kulturnem domu v Komendi. Vstopnice v predprodaji po 11 EUR. Za prispevek 45 EUR lahko postanete dobrotniki ustanove in prejmete dve donatorski vstopnici in potrdilo o donatorstvu. Objavljena je črno-bela fotografija Darje Švajger.
    Aplenca, Glasilo občine Komenda, Kronika, 11(2008), str. 21, Komenda
  • Žalar, A. Pomoč in praznik
    Ustanova Petra Pavla Glavarja je 11. decembra podelila novo štipendijo. 13 štipendistom se je tako pridružila še Mojca Zmrzlikar. Predsednica Ustanove dr. Marta Ciraj je ob tem poudarila, da nam je Peter Pavel Glavar velik vzornik. Objavljena je fotografija podpisa pogodbe Mojce Zmrzlikar.
    Aplenca, Glasilo občine Komenda, Aktualno, 12(2008), str. 2, Komenda
  • UPPG, Kulturno društvo Komenda Vabilo na koncert Darje Švajger
    UPPG in Kulturno društvo Komenda vabi na koncert Darje Švajger, ki bo 16. januarja ob 19.30 uri v Kulturnem domu v Komendi. Vstopnice v predprodaji po 11 EUR. Za prispevek 45 EUR lahko postanete dobrotniki ustanove in prejmete dve donatorski vstopnici in potrdilo o donatorstvu. Objavljena je črno-bela fotografija Darje Švajger.
    Aplenca, Glasilo občine Komenda, Aktualno – dogajanja, 12(2008), str. 9, Komenda
  • UPPG Komenda, Dobrodelna akcija Uppg Komenda
    UPPG obvešča vse občane da lahko te dni po trgovinah Kmečki hram na Križu, Marija in TUŠ v Mostah in Palček v Komendi vidijo košare UPPG Komenda s povabilom, da vanje darujejo dobrote za socialno najbolj ogrožene v naši občini, ki jih bomo obdarili za božič. Akcija se zaključi 20. decembra, nato pa bo UPPG zbrane darove razdelil.
    Aplenca, Glasilo občine Komenda, Politika, 12(2008), str. 11, Komenda

Od 26. novembra 2007 bibliografijo zbira, ureja in zapisuje štipendistka UPPG Barbara Prezelj in Križa pri Komendi.

LETA 2008

Dodaj odgovor

Verified by MonsterInsights