Preprosta pozornost otrok

V dneh pred novim letom sta skupini Iskrice in Plamenčki vrtca Peter Pan iz Kamnika na predlog deklice Karin (skupina Iskrice) pripravili darilca za osebe v gmotnih težavah. Prostovoljci Ustanove so jih 22. decembra 2016 razdelili ob rednem tedenskem razdeljevanju živil.
 
V skupinah je bilo pripravljanje darilc veliko doživetje.
 
Veseli nas, da sta vzgojitelja ga. Milena Bela in g. Simon Kveder prisluhnila nepopačenim otroškim srcem. Vidimo, da otroci, če jih ne zasipamo z reklamnimi sporočili sveta, instinktivno razumejo pomen dobrote – da je dajati bolj osrečujoče, kot kopičiti, da preprosta pozornost drugega sproži trajno valovanje dobrega. Samo poglejte, kaj je predlog ene deklice povzročil v skupini – vrtcu – v Ustanovi – občini…
 
Iskrena hvala!
pomoč Peter Pan

Galerija slik Množimo talente 2016

Na povezavi si lahko ogledate galerijo slik s koncerta Množimo talente 2016.

Razstava JESENSKI DAN

Razstavo si je mogoče ogledati v šoli v Mostah od 26. 11. do 9. 12. in v Komendi od 12. 12. do 20. 12. v času, ko je šola odprta.

scan_20161121_zadnja

Množimo talente 2016

Komenda, 26. 11. 2016

Prireditev  v Mostah privabila veliko število obiskovalcev

 

mnozimo_talente_2016Ustanova Petra Pavla Glavarja je pripravila že 11. prireditev, na kateri se predstavljajo občani Komende in širše okolice s svojimi talenti. Organizator ugotavlja, da razvoj talentov ne pozna ovir v letih ali intelektualnih zmožnostih. Odrasli in mladi morejo enako zasledovati svoja zanimanja in poskrbeti, da se talent izrazi.

To je prireditev tudi dokazala. Na njej se je predstavilo 80 nastopajočih v 21 različnih točkah. Prireditev Množimo talente je bila letos sestavljena iz dveh delov. Najprej so si obiskovalci ogledali talente na odru, nato pa še talente, ki so za svoj prikaz izbrali razstavo.

Odrske talente so prestavljale pevske, plesne ter glasbene točke in recitali avtorskih pesmi. Prikazani so bili tudi čarovniški triki in spretnosti mažoretk.

Nastopali so Medobčinsko društvo Sožitje Mengeš: plesna skupina Face in glasbena skupina Strune, INCE:  Folklorna skupina Grlice, citrarki Manca Juvan in Janja Petrič, kitaristki Hana Vidmar in Anja Poje, harmonikaš Luka Vito Švigelj,  otroška folklorna skupina Avrikelj,  pevci Vida Zupin, Alja Majdič in Jan Nograšek, plesalci Neo Erce, Zara Avsec in Žan Ravnikar, Twirling in mažoretni klub Komenda, čarodeja Matjaž Osolnik in David Peterlin in pesnica Marija Koželj. Ob družabnem nadaljevanju večera je bila odprta razstava fotografij Metoda Permeta, asemblažev Mitja Kokola in umetnosti ročnega rišeljeja Zofije Grmšek. Odprtje razstave sta popestrili citrarki Eva Poglajen in Tina Narat.

 

Razstavo si je mogoče ogledati v šoli v Mostah od 26. 11. do 9. 12. in v Komendi od 12. 12. do 20. 12., v času, ko je šola odprta.

_________________________________________________________________

Ustanova se zahvaljuje vsem nastopajočim in razstavljavcem.

Zahvaliti se želimo tudi:

sofinancerju Občina Komenda,

OŠ Komenda Moste in Vrtcu Mehurčki za zagotovitev prostorov,

Romani Ravnikar za oblikovanje odrske scene,

Kmetiji – AG d. o. o., Vrtnemu centru Gašperlin za cvetlični aranžma,

podjetju Zvokovna slika Simon Debelec s. p. za ozvočenje,

Sašu Slabajni in Darku Mausarju za povezovanje,

Jakobu Rejcu za oblikovanje najavne špice,

Nektar Naturi d. o. o. za sokove,

Luku Karničniku za snemanje,

Metodu Permetu za fotografiranje in

Okrepčevalnici Klanec za prigrizke.

Dobrodelnost na kmetijsko-obrtnem sejmu v Komendi

Komenda, 7. – 9. 10. 2016

V treh dneh sejma so na stojnici Ustanove bili neprekinjeno prisotni 27,5 ur štipendisti, člani odborov in uprave. Palačinke smo postregli najmanj 250. kupcem. Porabili smo približno 45 litrov mase in razdelili okoli 330 kuponov.

Dejavnost Ustanove na sejmu sta tokrat koordinirala članica uprave Martina Prezelj in štipendist Sašo Slabajna. Na stojnici so štipendisti in člani UPPG obiskovalcem predstavljali Ustanovo. Po odštetju stroškov materiala, je bil ostanek zbranih sredstev 296,13 €. Namenjen je skladu UPPG za izvajanje njenega poslanstva.

Jesenski sejem 2016